Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések

A Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervek felülvizsgálatának első fontos lépése a 2007-ben elkészült Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések (JVK) felülvizsgálata.
Az Igazgatóság felülvizsgálta az általa koordinált tervezési alegységek (Rába, Zala és Mura) Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések című dokumentumait. A „jelentős vízgazdálkodási kérdések” fogalma a vízi környezetet érő olyan terhelést, illetve igénybevételt jelent, amely jelentős mértékben kockázatossá teheti a Víz Keretirányelvben előírt környezeti célok elérését. A dokumentumok azokat a vízgazdálkodási problémákat tartalmazzák, amelyek a felszíni vagy felszín alatti víztestek, illetve a VKI által megadott „vizes” védett területek jó állapotának/potenciáljának elérését kockáztatják.
A JVK véleményezésére hat hónap áll rendelkezésre, ezért az észrevételeket 2015. május 30-ig várjuk az alábbi elérhetőségeinken:

Postacím: 9701 Szombathely, Pf. 52
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések dokumentumai megtekinthetők az Országos Vízügyi Főigazgatóság honlapján, vagy letölthetők az alábbi hivatkozásokon:

 Rába tervezési alegység JVK dokumentuma
 Zala tervezési alegység JVK dokumentuma
 Mura tervezési alegység JVK dokumentuma