RSS RSS

Főigazgatói elismerések Duna-Nap alkalmából

FŐIGAZGATÓI ELISMERÉSEK DUNA-NAP ALKALMÁBÓL


A Duna-napot minden évben a Duna Védelmi Egyezmény aláírásának (1994. június 29.) évfordulóján ünneplik a Duna-medence országaiban, idén immár 18. alkalommal. A Duna Európa második legnagyobb vízgyűjtője, a folyó tíz országon, négy fővároson folyik keresztül, de további kilenc államból folyik még bele víz, ezzel 19 országot és 81 millió kulturális, nyelvi és történelmi szempontból is sokszínű embert kapcsol össze. A nemzetközi Duna-napon számos helyen ünneplik Európa nagy folyóját a Fekete erdőtől a Fekete tengerig.  A Duna-nap minden évben valamilyen téma jegyében zajlik, az idei esztendő jelmondata:

„Fedezd fel a Dunát”

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából Az Országos Vízügyi Főigazgatóság székházában 2022. június 29-én főigazgatói elismeréseket adott át Láng István főigazgató.

Nickl Mónika monitoring referens Főigazgatói Oklevél kitüntetésben részesült a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Vízrajzi és Adattári Osztályán, valamint a horvát kapcsolatok terén végzett kiemelkedő, magas színvonalú munkája elismeréseként.

Nickl Mónika 1997-ben kezdte meg munkáját hivatalosan a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon, de már előtte is volt szakmai kötődése, mint megbízásos tolmács. Mivel anyanyelvi szinten beszéli a horvát nyelvet, ezért a horvát ügyekben fontos összekötő szerepet látott el, így az Igazgatóság úgy döntött, hogy Nickl Mónikát felveszi állományi helyre.

Kezdetben az Igazgatóság Titkárságán dolgozott, azonban köszönhetően szorgalmának, ambíciójának és a szakma iránti elkötelezettségének, jelentkezett az Eötvös József Főiskola Környezetmérnöki szakára, ahol 2007-ben a Vízi Környezetgazdálkodás Szakirányon, mint környezetmérnök szerzett kiváló eredménnyel diplomát. A megkezdett műszaki tanulmányai közepette már 2005-től a Monitoring és Vízgyűjtő-gazdálkodási Osztályra került, mint adatbázis felelős, majd 2007-től vízrajzi ügyintéző, 2018-tól monitoring referensi kinevezést kapott.

Kezdetektől fogva egyik fő feladata volt a magyar-horvát tárgyalások előkészítésében való részvétel, a tárgyalásokon tolmácsolás, valamint a horvát nyelvű levelezés fordítói tevékenységének ellátása. Anyanyelvi szintű horvát tudásának köszönhetően szakmailag és emberileg is kitűnő és korrekt kapcsolatot sikerült kialakítani az Igazgatóságnak a horvát kollégákkal.

Műszaki tanulmányainak befejezése után, a horvát tolmácsolás mellett munkaköre új feladatokkal bővült. Állandó feladatai közé tartozik többek között például a Mura vízgyűjtő felszíni állomásainak teljes körű feldolgozása, az Igazgatóságra beérkező hidrológiai adatok szolgáltatása, vízállás-vízhozam összefüggések szerkesztése. Kiváló szakmai felkészültséggel látja el és szükség esetén irányítja az előrejelzéssel kapcsolatos feladatokat. Figyelemmel kíséri a vízgyűjtők meteorológiai helyzetét, továbbá vezetői felé jelzi az esetleges hidrológiai ügyelet elrendelésének szükségességét.

Nickl Mónika árvízi helyzetekben, a hidrológiai ügyeleti munkában, valamint az előjelzések tekintetében maradéktalanul helytáll. Munkáját mindenkor a magas színvonal és a nagyfokú precizitás jellemzi. Lelkiismeretes, megbízható és szakszerű munkavégzésével példát mutat minden kollégája számára.

Nickl Mónika kitüntetéséhez az igazgatóság valamennyi dolgozója nevében szívből gratulálunk, további munkájához sok sikert és jó egészséget kívánunk!