RSS RSS

ForMURA projekt: Közös előrejelzési szimulációs gyakorlat

ForMURA projekt: Közös előrejelzési szimulációs gyakorlat


Az egynapos gyakorlatra 2022.06.02-án került sor, mintegy 30 fő részvételével. Annak érdekében,hogy a fejlesztett modellt hosszú távon, fenntartható módon használjuk, egy magyar-horvát közös előrejelzési szimulációs gyakorlatot tűztünk ki, melynek keretében közösen begyakoroltuk és elmélyítettük a fejlesztett modell által nyújtott ismereteket.

Az előrejelzési gyakorlat első részében a projekt célcsoportjaként az árvízi előrejelzésben leginkább érintett szervezetek kaptak betekintést a továbbfejlesztett Mura árvízi előrejelző modell valamint az árvízi előrejelzési keretrendszer működésébe. Ezt követően a projektpartnerek bemutatták, hogy az előrejelző weboldalt hogyan tudják használni árvízi események esetén.

Az előrejelzési gyakorlat második részében a partnerek egy előre beállított árhullám segítségével tesztelték az előrejelző keretrendszer működését, közösen megvizsgálták a modell különböző beállításaival lefuttatott szimulációkat, valamint az ensemble tagok segítségével előállított szimulációs változatokat.

A szimulációs gyakorlat lezárásaként a Partnerek közös dokumentumban kiértékelték az előrejelző keretrendszer működését, összefoglalták a tapasztalatokat és javaslatokat fogalmaztak meg az előrejelző keretrendszer későbbi továbbfejlesztésével kapcsolatban.

Fotó: Nyuduvizig