Vízvédelmi Laboratórium

Cím: 8360 Keszthely, Csík Ferenc sétány 4.
Telefon: 06-83/312-962
Fax: 06-83/314-220
E-mail: kum.labornyuduvizig.hu

A Vízvédelmi laboratórium feladatai:
A Vízvédelmi Laboratórium alapfeladatai körében a Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer (továbbiakban KBVR)   I. és II. ütemének területén vett felszíni vízminták és üledékminták fizikai-kémiai vizsgálatát végzi, valamint fito- és zooplankton vizsgálatokat végez.

A Laboratórium felszín alatti víztestek állapotának folyamatos megfigyelése céljából a Víz Keretirányelv előírásai szerint kémiai monitoring vizsgálatokat is végez.

A Vízvédelmi Laboratórium tevékenysége támogatja az Igazgatóság szakágazatainak vízgazdálkodási, azon belül is elsősorban vízminőségi és vízminőségi kárelhárítási feladatainak elvégzését. Környezeti haváriák esetén laboratóriumunk mintákat vesz, helyszíni és laboratóriumi vizsgálatokat végez a környezetet érő terhelés minősítésére a szakszerű kárelhárítás érdekében.

A Vízvédelmi Laboratórium a piacon is vállal méréseket szabad mérési kapacitásának hasznosítására az akkreditálás műszaki területén. Laboratóriumunk vállalja figyelőkutak, halastavak, horgásztavak, tározók, szennyvíztisztító telepek befolyó és elfolyó vizének mintavételét és vízminőség vizsgálatát, stb..

 


Az akkreditálás műszaki területe:
Az akkreditálás műszaki területe a végzett tevékenységek alapján az alábbi területekre terjed ki:

  • mintavételek
  • helyszíni vizsgálatok
  • laboratóriumban végzett vizsgálatok


Az akkreditálás műszaki területe a mintavétel és a vizsgálat tárgya szerint:
felszíni-, felszín alatti vizek, szennyvizek, ivóvizek mintavételére, helyszíni vizsgálatára, minta-előkészítésére, laboratóriumi fizikai és kémiai vizsgálatára terjed ki.

Az akkreditált mérések listája (mérési módszerrel és alsó méréshatárral) a Nemzetközi Akkreditáló Hatóság honlapjáról (www.nah.gov.hu) is letölthető.

Amennyiben mintavételezésre, laboratóriumi vizsgálatokra van szüksége, forduljon bizalommal a Laboratórium szakembereihez, kérje árajánlatunkat!

Elérhetőségünk:    telefon: 06-83/312-962    fax: 06-83/314-220    e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Horváth Szilvia laborvezető:

  • telefon: 06-83/312-962   340-es mellék    
  • e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Deák László Ferenc laborvezető-helyettes:

  • telefon: 06-83/312-962   345-ös mellék    
  • e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.